ING verkoopt levensverzekeringstak in Zuid-Korea

De Nederlandse bank en verzekeraar ING verkoopt zijn levensverzekeringstak in Zuid-Korea aan investeringsmaatschappij MBK Partners. Dat heeft ING zelf bekendgemaakt. De transactie is goed voor 1,24 miljard euro.

ING behoudt een indirect belang in ING Life Korea van circa 10%.

De verkoop leidt tot een verlies na belastingen voor ING van ongeveer 950 miljoen euro. Dat verlies wordt in het derde kwartaal in de boeken gezet.

De transactie moet nog worden goedgekeurd door de autoriteiten en wordt naar verwachting in het vierde kwartaal afgerond.

ING en MBK Partners tekenden ook een licentieovereenkomst waarbij MBK Partners voor een maximale periode van 5 jaar ING Life Korea onder de merknaam ING mag blijven opereren. Ook blijft ING technische ondersteuning en advies bieden aan ING Life Korea.

Met de transactie heeft ING de verkoop van zijn Aziatische verzekeringsactiviteiten vrijwel afgerond. Dat proces werd 17 maanden geleden op gang getrapt.

ING Life Korea is de grootste buitenlandse levensverzekeraar van Zuid-Korea met circa 1,3 miljoen klanten en meer dan 1000 werknemers. Het bedrijf werd in 1987 opgericht.

MBK Partners is de grootste durfkapitalist van Zuid-Korea en een van de grootste investeringsmaatschappijen in Azië, met meer dan 8 miljard dollar aan kapitaal onder beheer.