Justin Timberlake grote winnaar Video Music Awards

Justin Timberlake is de grote winnaar geworden van de MTV Video Music Awards (VMA's). Hij kreeg de belangrijkste award, die voor de videoclip van het jaar, voor zijn hit "Mirrors". Timberlake zorgde ook voor het opvallendste moment van de show door op te treden met 'N Sync, de boyband waarmee hij doorbrak.
2013 Getty Images
Justin Timberlake organiseerde voor de gelegenheid een reünie van 'N Sync.

Timberlake versloeg in de belangrijkste categorie van beste videoclip Macklemore & Ryan Lewis, Bruno Mars, Robin Thicke en Taylor Swift. Hij droeg de prijs in zijn dankwoord op aan zijn grootmoeder. Timberlake won ook de award voor de beste montage, eveneens voor "Mirrors". Daarnaast werd de 32-jarige popster bekroond met de Michael Jackson Video Vanguard Award, een prijs voor zijn hele carrière.

En daarmee is het nog niet afgelopen. Regisseur David Fincher kreeg de prijs voor beste regie voor "Suit & tie", een nummer dat Timberlake maakte samen met rapper Jay-Z. De Amerikaanse zanger en acteur was ook uitgebreid op het podium te bewonderen. Hij bracht onder meer zijn nieuwe single "Take back the night", maar zong ook oude hits als "Cry me a river" en haalde de leden van zijn vroegere boyband 'N Sync op het podium.

Een ander opvallend optreden was dat van Lady Gaga (foto onder). Voor de excentrieke artieste was het de eerste keer dat ze weer op het podium stond na de operatie aan haar heup. Ze bracht -in een weinig verhullende outfit- een nummer van haar nieuwe album "ARTPOP", dat in november verschijnt. Robin Thicke, die dus naast de hoofdprijs greep, deelde het podium met Miley Cyrus voor een gewaagd duet (zie lees ook). En ook sterren als Kanye West, Drake, Bruno Mars en Katy Perry gaven een optreden.

Belangrijke VMA's waren er nog voor Taylor Swift (beste video van een vrouwelijke artiest), Bruno Mars (beste video van een mannelijke artiest), Selena Gomez (beste popvideo), Macklemore & Ryan Lewis (beste hiphopvideo), One Direction (beste zomerliedje) en 30 Seconds to Mars (beste rockvideo). Als presentatoren waren er onder meer Lil' Kim, Taylor Swift, Pharrell Williams en Daft Punk (tweede foto onder).

2013 Getty Images

De belangrijkste winnaars

 • Beste video: Justin Timberlake, "Mirrors"
 • Beste video vrouwelijke artiest: Taylor Swift, "I knew you were trouble"
 • Beste video mannelijke artiest: Bruno Mars, "Locked out of heaven"
 • Beste rockvideo: 30 Seconds to Mars, "Up in the air"
 • Beste popvideo: Selena Gomez, "Come and get it"
 • Beste hiphopvideo: Macklemore & Ryan Lewis ft. Ray Dalton, "Can’t hold us"
 • Beste regie: Justin Timberlake en Jay-Z, "Suit & tie" (David Fincher)
 • Beste video met een sociale boodschap: Macklemore & Ryan Lewis ft. Mary Lambert, "Same love"
 • Beste samenwerking: Pink ft. Nate Ruess, "Just give me a reason"
 • Artiest om in de gaten te houden: Austin Mahone
 • Beste montage: Justin Timberlake, "Mirrors"
 • Beste visuele effecten: Capital Cities, "Safe and sound"
2013 Getty Images
2013 Getty Images