Laatste sanering na treinramp Wetteren van start

In Wetteren wordt vanaf vandaag slib geruimd uit de Warandebeek en de Grote Vijverbeek. De twee beken bevinden zich vlak bij de plek waar begin mei een goederentrein ontspoorde. De saneringswerkzaamheden houden geen gevaar in voor de omwonenden.
(archieffoto)

In de Grote Vijverbeek is geen vervuiling vastgesteld. In de Warandebeek echter zijn verhoogde concentraties giftige stoffen waargenomen. Al bij al gaat het om heel lage waarden, stelt burgemeester Alain Pardaen (CD&V).

"De omwonenden hoeven zich geen zorgen te maken", aldus Pardaen. "Ze hebben van ons een brief gekregen met daarin uitleg over de op stapel staande werkzaamheden. Ovam (de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij, nvdr) wou geen risico nemen en besliste dat het slib moest verwijderd worden. Dat moest bij voorkeur nog voor het bouwverlof gebeuren, maar dat is dus niet meer gelukt", zegt Pardaen.

Het gaat om de laatste saneringswerkzaamheden in de buurt van de treinramp. Enkel op de plaats van de ramp zelf wordt het grondwater nog altijd gezuiverd. Dat kan mogelijk nog een jaar duren. Het treinongeval in Wetteren kostte het leven aan een persoon en berokkende de omwonenden wekenlang hinder.