Ligt gestolen laptop in Poolse ambassade?

De Poolse ambassadeur wil de politie binnenlaten in de ambassade in Brussel om na te gaan of er gestolen materiaal ligt. Een koppel uit Sint-Ulriks-Kapelle is afgelopen weekend bestolen en het gps-signaal van de gestolen laptop leidt naar de Poolse ambassade.

Afgelopen weekend is een koppel uit Sint-Ulriks-Kapelle bestolen. De dieven gingen aan de haal met geld, een tabletcomputer en een laptop. De slachtoffers zijn er zelf in geslaagd om de laptop te traceren. Op de MacBook in kwestie is een programma geïnstalleerd waarmee onder meer foto's en agenda's gedeeld kunnen worden via het internet. Het programma heeft ook een functie die in geval van diefstal of verlies de exacte gps-locatie kan doorgeven aan de eigenaar.

Het ongeloof bij het bestolen koppel was dan ook groot toen bleek dat de laptop zich volgens de gps-locatie blijkt te bevinden in de Poolse ambassade in Brussel. De Belgische politie mag echter niet zomaar een huiszoeking uitvoeren in een ambassade. De Poolse ambassadeur lijkt nu na druk van het ministerie van Buitenlandse Zaken toch akkoord te gaan met een bezoek van de politie.

Het is nu nog afwachten of de politie effectief zal overgaan tot een huiszoeking. Het is overigens niet helemaal zeker of de laptop zich daadwerkelijk in de Poolse ambassade bevindt. De MacBook zou zich ook kunnen bevinden in een gebouw naast de ambassade.