Nederlandse moederbedrijf van Clickx is failliet

De Nederlandse uitgeverij HUB Uitgevers heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf is sinds 2011 ook eigenaar van het Belgische Minoc Business Press, de uitgever van de Belgische computerbladen Clickx, FWD en Shoot.

Volgens Frederik Meuris, de hoofdredacteur van Clickx, zou het faillissement geen rechtstreeks gevolg hebben voor de Belgische tak. "Maar dinsdag komt er een verklaring waaruit de details over het verdere verloop duidelijk zullen worden."

HUB Uitgevers werd in 1993 opgericht en is in Nederland de marktleider op het gebied van computerbladen. De uitgeverij heeft te kampen met "een weerbarstige markt en liquiditeitsproblemen".

Directeur Raimon Gort heeft de ongeveer 125 medewerkers ingelicht over de faillissementsaanvraag. Het faillissement wordt mogelijk dinsdag al uitgesproken, waarna onderzocht zal worden of het bedrijf een doorstart kan maken.