New York sleept Trump University voor de rechter

De staat New York heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Trump University. Dat is een private universiteit die enkele jaren geleden werd opgericht door vastgoedtycoon en miljardair Donald Trump. Volgens de onderzoekers beschikte de universiteit niet over de nodige vergunningen en werden de studenten misleid.

"Mijn kantoor vervolgt Trump en de Trump University omdat die zonder licentie heeft gewerkt en de consumenten heeft misleid", schrijft de procureur-generaal van de staat New York Eric Schneiderman op Twitter.

De Trump University werd in 2005 opgericht als een private universiteit. Geïnteresseerden konden er workshops en seminaries volgen. Alles samen trok de universiteit 5.000 studenten aan, die zo'n 40 miljoen dollar betaalden om lessen te volgen.

In 2011 veranderde de universiteit van naam. Trump Entrepreneur Initiative heet de school nu, maar dat kon niet verhinderen dat tal van oud-studenten een klacht tegen de universiteit indienden.

De Trump University zou nooit over de nodige vergunningen hebben beschikt en zou de studenten ook hebben misleid. Zo beweerde de school dat Donald Trump de leerkrachten eigenhandig had uitgekozen.

Volgens Schneiderman was dit niet het geval en was Trump ook nauwelijks bij de lessen betrokken. "Niemand heeft het recht hardwerkende New Yorkers te bedriegen, ook niet als je rijk en populair bent", stelt hij.

Op Twitter gaat Trump in de tegenaanval. In een tweet omschrijft hij Schneiderman als "een lichtgewicht" en verwijst hij naar een website waaruit moet blijken dat de universiteit de goedkeuring geniet van 98% van de oud-studenten.

Meest gelezen