Ook volgend jaar (wellicht) Marktrock in Leuven

Louis Tobback (SP.A), de burgemeester van Leuven, heeft op een persontmoeting gezegd dat Live Entertainment ook volgend jaar het festival Marktrock mag organiseren in de binnenstad. Daarover was de jongste maanden heel wat twijfel gerezen. Tobback bevestigde wel eerdere berichten dat Leuven niet langer bereid is om het festival voor 100.000 euro te subsidiëren. Maar ook zonder die subsidie zou Live Entertainment willen voortdoen.
Het voortbestaan van Marktrock is al een tijdje onzeker.

"We zien gezien de mindere kwaliteit van het festival geen reden meer om die subsidie nog toe te kennen. Als Live Entertainment Marktrock echter zonder deze subsidie voort wil organiseren zien we geen reden om dit te gaan verbieden. Niemand heeft zoiets tot dusver op het schepencollege voorgesteld. De kosten van dit festival voor Leuven op vlak van logistiek en inzet van politie zijn overigens nog slechts een fractie van pakweg een tiental jaren geleden", aldus Tobback.

De 31e editie van Marktrock lokte een tweetal weken geleden volgens Live Entertainment 110.000 bezoekers. De politie hield het op 70.000. Zowel bij de persvoorstelling als tijdens Marktrock zelf drong organisator Henk Vermeulen er bij de stad op aan om duidelijkheid te verschaffen of het festival ook de volgende jaren georganiseerd mocht worden. Vermeulen liet eerder al weten ook zonder de subsidie van 100.000 euro voort te willen gaan met de organisatie.

Op vragen hierover antwoordde Dirk Vansina (CD&V), schepen van Feestelijkheden, echter steevast dat de stad de zomeranimatie in haar geheel wou evalueren en pas in september zou beslissen of Marktrock nog in het gewenste plaatje zou passen. Tobback stelde vandaag dus geen problemen te zien in het opnemen van Marktrock in stedelijke publicaties die een overzicht bieden van de Leuvense zomeranimatie.