"Beste halfjaarresultaten ooit" voor Picanol

Picanol, de weefmachinebouwer uit Ieper, heeft zijn omzet in de eerste jaarhelft met 39 procent zien stijgen. De winst ging twee derde hoger, tot ruim 42 miljoen euro. Dat zijn volgens het bedrijf "de beste halfjaarresultaten uit hun geschiedenis".

Picanol sloot de eerste jaarhelft af met een omzet van 304,1 miljoen euro, 39 procent meer in vergelijking met het zwakkere eerste semester van 2012. 

De vraag naar weefmachines is groot. Picanol verwacht dat dat in de tweede jaarhelft ook zo zal zijn. Het goed gevulde orderboek moet leiden tot "een lichte omzetstijging in vergelijking met de sterkere tweede jaarhelft van 2012".

In de vestiging in Ieper wordt nog eens 5,5 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe CNC-machines. Dat zijn computergestuurde werktuigmachines. Begin dit jaar werd al een investering van 12 miljoen euro in Ieper goedgekeurd. Dat geld is bestemd voor onder meer de bouw van een nieuwe proefdraaizone voor weefmachines en een nieuw trainingscentrum. Bij Picanol werken wereldwijd bijna 2.000 mensen.