"Eerstejaars deden alvast alsof ze speech leuk vonden"

Het was zo’n moment waarop wellicht menig tv-predikant onmiddellijk jaloers werd. Tweedejaarsstudent Nick Selby van het Georgia Institute of Technology in Atlanta (VS) gaf ‘m dan ook van jetje, toen hij de nieuwe studenten een hart onder de riem wilde steken. De video inspireerde in enkele dagen tijd miljoenen kijkers op YouTube. Maar dat hij de speech "gestolen" zou hebben, vindt de student dan weer overdreven.

Op nieuwswebsite Huffington Post gaf Selby afgelopen weekend meer uitleg over zijn "epische" toespraak: "Het voelt aan als een alomvattende vuurbal. Iets wat je maar één keer in je leven meemaakt. Ik geef toe dat ik van mijn 15 minuten durende roem zo veel mogelijk probeer te genieten."

"De voorbereiding dateert al van mei, met een korte inhoudsopgave voor de directie. Het antwoord was positief, zodat ik een soort auditievideo gemaakt heb. Waarop weer een positieve respons kwam. Dus mocht ik de openingsspeech verzorgen. Die heb ik zeker twee- tot drieduizend keer gerepeteerd."

"De reacties van de eerstejaars vond ik eigenlijk het opmerkelijkst. Ze begonnen te applaudisseren met het idee van: “Wat is er hier zojuist gebeurd? Ik veronderstel dat zoiets cool is”, terwijl ze argwanend rondkeken. Het leek tenminste alsof ze het leuk vonden."

Dat hij de speech van een van zijn vroegere leerkrachten "gestolen" zou hebben, zoals gemeld werd op diverse media, daarop antwoordde de tweedejaarsstudent: "Die leerkracht was een absoluut briljante man. Toen ik hem bezig zag, vond ik zijn aanpak bewonderenswaardig. Ik wou die technieken ook gebruiken om het vertrouwen van de eerstejaars te vergroten. Dus heb ik zijn toestemming gevraagd en hij ging helemaal akkoord."

lees ook