"Het gaat niet om de struik, maar om onkruid"

Een vrouw uit Schaarbeek zegt dat ze een GAS-boete van 250 euro riskeert omdat ze een struik heeft staan voor haar huis. Volgens de gemeente gaat het echter niet om de struik, maar om onkruid op de stoep.

Een vrouw uit Schaarbeek beweert in La Dernière Heure dat ze een GAS-boete heeft gekregen voor een struik die voor haar huis staat. "Dit gaat te ver", klinkt het.

De vrouw heeft naar eigen zeggen een brief gekregen van de gemeente waarin het gaat over onkruid en dat het moet verwijderd worden of dat ze anders een boete tot 250 euro kan krijgen.

De vrouw plantte de struik tien jaar geleden ter decoratie naast haar deur. Ze wilde de buurt wat opfleuren. "Dat ze me vragen om een struik te snoeien, daar kan ik nog in komen, maar mijn Pyracantha als onkruid bestempelen, dat gaat me te ver", zegt de vrouw in La Dernière Heure.

De gemeente Schaarbeek nuanceert het verhaal echter. "De struik vormt geen probleem, maar er groeit onkruid op de stoep, aldus Sarah Borensztein. De gemeente belooft nu om samen met de vrouw een oplossing te zoeken.

De PVDA heeft intussen alle inwoners van Schaarbeek opgeroepen om "de bloemetjes buiten te zetten" om hun steun te betuigen aan de vrouw.