Chinese jongen van ogen ontdaan bij aanval

In China is heel wat commotie ontstaan na een aanval op een jongen van 6. De aanvaller, volgens de ouders een organenhandelaar, verwijderde de ogen van de jongen. Het kind overleefde de aanval wel. Organenhandel is een wijdverspreid probleem in China. Te weinig mensen geven er hun toestemming om organen af te staan na hun dood.
De 6-jarige jongen herstelt van de aanval in het ziekenhuis

De aanval gebeurde terwijl de jongen buiten aan het spelen was. Volgens zijn ouders was hij luid aan het huilen en was zijn gezicht bedekt met bloed. Zo erg zelfs dat ze blijkbaar niet in de gaten hadden dat hun zoon geen ogen meer had.

In het ziekenhuis deden de dokters de lugubere ontdekking. De politie ging op onderzoek uit en vond de twee ogen van de jongen, vlak bij de plaats waar hij gevonden was. De hoornvliezen van de ogen waren wel verwijderd.

Volgens de ouders werd hun zoon aangevallen door een organenhandelaar. Organen zijn big business in China. Weinig Chinezen geven hun toestemming om organen af te staan na hun dood. Daardoor is er een grote illegale markt voor organen.