Daimler bouwt "zijn grootste fabriek ooit" in China

De Duitse autofabrikant Daimler, eigenaar van Mercedes-Benz, gaat 2 miljard euro investeren in een nieuwe fabriek in China om de productie in het land te verdubbelen. Het wordt de grootste fabriek die het concern ooit heeft gebouwd. Volgend jaar moet de fabriek al klaar zijn. Dat heeft Hubertus Troska, directeur van Daimler in China, gezegd.

De nieuwe fabriek moet de productie in China verdubbelen tot meer dan 200.000 auto's per jaar. Daarmee wil Daimler de achterstand ten opzichte van aartsrivalen BMW en Audi inhalen, twee razend populaire merken onder welgestelde Chinezen.

"Als we niet succesvoller zijn in China, zal het erg moeilijk worden om ons doel, de koppositie wereldwijd, te bereiken", aldus Troska. Daimler wil tegen 2020 de grootste producent van luxewagens worden.