Drukkerij Proost neemt Slovaakse concurrent over

Drukkerij Proost uit Turnhout heeft drukkerij Qatena uit Slovakije overgenomen. Grotere oplages zullen in de toekomst in Slovakije gedrukt worden, terwijl in Turnhout gefocust wordt op nicheproducten en logistieke activiteiten.

De tewerkstelling bij Drukkerij Proost in Turnhout verandert volgens CEO Hans Sanders voorlopig niet na de overname van Qatena in Slovakije.

De overgenomen drukkerij heeft onder meer een aantal "vooraanstaande automerken" in het klantenbestand. Bij Drukkerij Proost werken 155 mensen. Qatena in Slovakije is goed voor 65 werknemers.

Drukkerij Proost doorstond een moeilijke periode, met onder meer gerechtelijk toezicht. Het komt voort uit een deel van Proost dat was overgebleven nadat het bedrijf eerder een doorstart had genomen onder dezelfde naam. Het andere deel werd failliet verklaard. Met die procedure gingen ongeveer 50 banen verloren.