Duitse ex-president Wulff moet voor rechter verschijnen

Christian Wulff, president van Duitsland van 2010 tot 2012, moet in november voor de rechter verschijnen. Wulff is aangeklaagd voor corruptie. Hij zou onder meer een voordelige lening hebben gekregen van rijke vrienden toen hij minister-president van Nedersaksen was.

Het is voor het eerst dat een voormalige Duitse president voor de rechter zal moeten verschijnen. De aanklacht werd wel afgezwakt van omkoping naar corruptie. Wulff weigerde eerder om zijn proces af te kopen. Hij wil zijn naam gezuiverd zien in de rechtbank.

Wulff moest in 2012 ontslag nemen als president, toen bekend raakte dat hij een voordelige lening zou hebben gekregen van rijke vrienden. Ook zou hij zich hebben laten beïnvloeden na het krijgen van dure reizen.

Het ontslag van Wulff was destijds een opdoffer voor de Duitse bondskanselier Angela Merkel, die haar CDU-partijgenoot in 2010 naar voor had geschoven voor de functie van ceremonieel staatshoofd.

Meest gelezen