Eminem onthult nieuwe single "Berzerk"

De Amerikaanse rapper Eminem heeft vandaag een nieuwe single op het internet geplaatst. Die heet "Berzerk" en zal op het nieuwe album "Marshall Mathers LP 2" staan. Dat album ligt op 5 november in de rekken.

Het was al een tijdje aangekondigd dat Eminem, de artiestennaam van Marshall Mathers, aan een nieuw album werkte. In het zog van de MTV Video Music Awards werden meer details over de release bekendgemaakt. 

De opvolger van "Recovery" uit 2010 zal op 5 november te koop zijn en kreeg de naam "Marshall Mathers LP 2" mee. Aan de nieuwe plaat werkten de Amerikaanse producers Dr. Dre en Rick Rubin mee. De titel refereert naar het grote succesalbum van Eminem, "The Marshall Mathers LP", dat uitkwam in 2000. Op dat albums staan onder meer de hits "Stan", "The Way I Am" and "The Real Slim Shady".

Eminem stond twee weken geleden nog op het podium van Pukkelpop in Kiewit. Dat concert maakte deel uit van een kleine tournee door Europa. In acht dagen trad hij zes keer op, goed voor 450.000 bezoekers. 

Vandaag lanceert de blanke rapper, die wereldwijd meer dan 100 miljoen albums verkocht heeft, een nieuwe single, genaamd "Berzerk". Beluister het nummer hier.