Madonna verdiende meer dan Winfrey en Spielberg

Madonna is volgens het zakenblad Forbes de beroemdheid die het afgelopen jaar het meeste verdiend heeft. Oprah Winfrey, die vorig jaar nog op nummer één stond, staat nu op de elfde plaats in de lijst van Forbes.

Madonna verdiende tussen juni 2012 en juni 2013 naar schatting 125 miljoen dollar (zo'n 93,5 miljoen euro) met haar wereldtournee, kleding- en parfumlijn en andere merchandising. Dat is het hoogste bedrag dat de zangeres ooit verdiende sinds Forbes in 1999 met de lijst van topverdieners in de entertainmentsector begon.

Regisseur Steven Spielberg staat op nummer twee in de lijst met 100 miljoen dollar (74,9 miljoen euro). Hij haalde zijn inkomsten vooral uit zijn klassiekers, zoals "E.T." en "Jurassic park", dat recent werd heruitgegeven in 3D voor de 20e verjaardag van de film. Maar ook uit zijn nieuwste film "Lincoln".

Schrijfster E.L. James, bekend van de "50 tinten grijs"-reeks, staat op een gedeelde derde plaats, met radio-dj Howard Stern en tv-magnaat Simon Cowell. Zij verdienden alle drie elk 95 miljoen dollar (71,2 miljoen euro). 

Lady Gaga sluit de top 10 af, met een geschat inkomen van 80 miljoen dollar (59,9 miljoen euro).