Match haalt sla uit de rekken na kikker-incident

De winkelketen Match haalt alle zakjes veldsla en rucola van het merk Cora uit de winkelrekken. Gisteravond vond een student in Leuven een levende kikker tussen zijn sla. De winkelketen onderzoekt nu bij de leverancier in Frankrijk hoe het dier in de verpakking is terechtgekomen.

De Leuvense student Vincent Fissette keek gisteravond vreemd op toen hij zijn pakje sla openmaakte. "Bij het eten van mijn biefstuk met puree en salade, schrok ik plots toen ik een levende kikker op mijn bord zag wandelen in de veldsla", vertelt Fissette, die het beestje in een glas met wat water zette. "Hij is 3 à 4 centimeter groot, heel actief en heeft een bruin-groene kleur", zegt hij op Radio 2 Vlaams-Brabant.

Fissette, die Geologie studeert, heeft het kikkertje de naam "Cora" gegeven, naar het huismerk van Match. Hij had daar op de avond zelf nog het pakje sla gekocht. De student zal het dier opnieuw uitzetten in de natuur. "Ik ga hem een tweede kans geven."

Match haalt nu uit voorzorg alle pakken veldsla en rucola van het merk Cora uit de rekken. "We willen niet dat een tweede kikker zou verkocht worden aan onze klanten", zegt marketing manager Sabine Müller. De winkelketen gaat bij de leverancier in Frankrijk onderzoeken hoe het incident is kunnen gebeuren.