Nieuw bewijs dat monster van Loch Ness bestaat?

"Dag Nessie, het is blijkbaar weer die tijd van het jaar." De Britse tabloid Daily Mail wond er geen doekjes om wat hij vond van een nieuw "bewijs" dat het monster van Loch Ness zou bestaan. Toch liet hij niet na, net zoals andere Britse tabloids, de man die met het nieuwe "bewijs" kwam aandraven, uitgebreid een forum te geven. Waardoor beelden en foto’s wereldwijd verspreid geraakten. En Nessie zo duidelijk profiteerde van de komkommertijd, eigen aan een zomervakantie.

Enkele weken geleden zag David Elder iets opmerkelijks in Loch Ness, het beruchte meer in Schotland. "Terwijl ik een foto van een zwaan maakte, zag ik plots een zwart wateroppervlak dat zich als een krommende golf over een lengte van een vijftal meter ontwikkelde. Ik ben er zeker van dat er een zwart voorwerp onder het water zat dat die bewegingen veroorzaakte. Voor het overige was het water vrij rustig. Er waren ook geen surfers of boten in de nabije omgeving."

"Geleidelijk verplaatste de beroering van het water zich zijdelings. Ik kon er geen verklaring voor vinden."

Terwijl Nessie-believers hun hart ophaalden met deze nieuwe informatie, waren sceptici duidelijk minder geamuseerd. Volgens hen zou het gaan om "een gril van de natuur, een luchtstroom of een ander natuurfenomeen". Nieuwswebsite Mirror besloot dat deze beelden "niet genoeg zijn om de bevolking warm te krijgen voor het bestaan van het monster". Daily Star voedde dan weer de "hype" door te stellen dat "grote reptielen zich wel degelijk in deze meren kunnen verbergen".

In ieder geval is de aandacht weer wat aangescherpt, en dat kan het toerisme alleen maar goed doen. Want volgens een recente studie van een medewerker van St Andrews University zou Nessie vooral het lokale toerisme ten goede komen. Volgens de studie zou Nessie zelfs een "complot" kunnen zijn om toeristen te lokken.

Oordeelt u zelf:

lees ook

    Meest gelezen