Protestfietstocht tegen fietsbeleid in Leuven

In Leuven heeft een groep fietsers gisteravond een tocht door de stad gehouden om te protesteren tegen het fietsbeleid. Leuven zou te weinig fietsstallingen aanbieden en te snel boetes uitdelen, luidt het.

De kritiek komt van fietsvereniging "'t Leuvens verzetje". Haar leden hebben gisteravond een protestfietstocht gehouden tegen het fietsbeleid van de stad, onder de noemer "De eerste nacht van Louis Tobback". Om 19 uur, één uur voor de start van de gemeenteraad, vertrokken ze op de Grote Markt. Om middernacht, ongeveer het uur waarop de gemeenteraad eindigde, was er een "tweede etappe" die vertrok vanuit de fietsstalling onder het Rector De Somerplein.

Er ontbreekt eigenlijk een globaal fietsbeleid, zegt Erik Daems van de Leuvense afdeling van de Fietsersbond. "Er zijn heel veel dingen die gebeuren, maar het zijn stukken en beetjes die allemaal niet aan elkaar hangen. Wij willen met de fietstocht laten zien dat er toch echt wel veel fietsers door de stad rijden en dat het de moeite waard is om met de fiets rekening te houden. Voor ons is het duidelijk dat er niet echt voor de fiets gekozen wordt, wel in woorden maar niet in daden."

Meest gelezen