Thomas Cook annuleert tot 15 september reizen naar Egypte

Touroperator Thomas Cook stuurt voorlopig geen nieuwe klanten naar Egypte. Omdat het reisadvies van Buitenlandse Zaken niet werd aangepast, en Thomas Cook een optimale flexibiliteit en vrijheid aan haar klanten wil geven, besliste het concern om vertrekken naar de Egyptische badplaatsen tot en met 15 september te annuleren. Eerder deze maand had Thomas Cook beslist tot eind augustus de heenreizen naar Egypte te schrappen door de onrust in het land.

Thomas Cook België benadrukt dat het opnieuw naar de Egyptische badplaatsen zal vertrekken zodra de FOD Buitenlandse Zaken hiervoor groen licht geeft. "Het komt hiermee 100 procent tegemoet aan de wensen van de klant en legt geen enkele verplichting aan hem op", luidt het.

Wie zijn Egypte-reis voor de maand september wil annuleren, kan daarvoor contact opnemen met zijn reisagent of Thomas Cook België. De afgelopen dagen maakten slechts enkele klanten hiervan gebruik. Dat toont aan dat de Belg de situatie aan de Rode Zee goed kan inschatten en duidelijk aangeeft dat hij met vakantie wil vertrekken. Thomas Cook België ziet dan ook geen reden om alle vertrekken tot eind oktober om operationele redenen te annuleren.

In Egypte verblijven momenteel nog enkele honderden Belgische klanten van Thomas Cook. Groot-Brittannië, Polen, Rusland en meerdere Duitse touroperators blijven klanten naar de Egyptische Rode Zee sturen.

Donderdag maakte sectorgenoot Jetair bekend dat alle reizen naar Egypte tot 24 oktober worden geannuleerd.