Verkoop van elektrische fietsen is fel gestegen

De verkoop van elektrische fietsen stijgt het sterkst in ons land in vergelijking met de buurlanden. Dit jaar zullen er 50.000 elektrische modellen zijn verkocht. Dat is een op de acht fietsen, en voor ons land een stijging met 250 procent. Dat meldt Federauto, de Belgische Confederatie van de Autohandel- en Reparatie en van de Aanverwante Sectoren.

Op de Europese markt zouden jaarlijks 690.000 elektrische fietsen worden verkocht. Hiermee is ze de sterkst groeiende markt binnen de sector van de elektromobiliteit.

In verhouding met de buurlanden stijgt de verkoop in België zelfs het sterkst. Op twee jaar tijd steeg de verkoop van elektrische fietsen met 250 procent, van 20.000 tot 50.000 verkochte exemplaren. Ter vergelijking, in Duitsland steeg de verkoop met 180 procent, van 250.000 naar 450.000.

Momenteel is een op de acht verkochte fietsen een elektrisch model en Federauto verwacht dat dit cijfer enkel nog zal stijgen. Op Europese schaal wordt een verkoop van 3.000.000 fietsen verwacht voor 2015.