Wendy Van Wanten wordt "Calendar girl"

Wendy Van Wanten gaat acteren in het toneelstuk "Calendar girls", gebaseerd op de gelijknamige film uit 2003 met Helen Mirren. Daarin gaat een groep rijpere vrouwen uit de kleren voor een naaktkalender voor het goede doel.

In de Vlaamse theaterversie doen naast Wendy Van Wanten ook Myriam Bronzwaar, Lulu Aertgeerts, Hilde Van Wesepoel, Karin Jacobs, Ann De Winne en Janine Bischops mee. De actrices zullen de kalender ook echt op de markt brengen en de opbrengst ervan wegschenken. 

"Ik ben een rijpere dame, hou van prikkelende zaken en ik ben gevoelig voor de diepere betekenis van het verhaal. Bovendien zit er heel veel humor in. Het is me dus op het lijf geschreven", zegt Van Wanten in Het Nieuwsblad. "De repetities zijn pas voor later, maar de hilarische fotoshoot was alvast veelbelovend. We hebben ontzettend veel plezier gehad."

Of de actrices ook echt uit de kleren zullen gaan, is nog af te wachten. "Wie de film gezien heeft, kent de afloop", zegt Van Wanten. "Maar ik kan wel zeggen dat ik me van mijn mooiste kant zal laten zien."