Zes verdachten drugsbende blijven aangehouden

Zes personen die ervan verdacht worden lid te zijn van een internationale drugsbende, blijven aangehouden. Dat heeft de Brusselse raadkamer beslist. Vijf andere verdachten hebben uitstel gekregen en verschijnen volgende week voor de raadkamer.

De internationale drugsbende werd vorige week opgerold. Volgens het federale parket vormden de verschillende verdachten een goed gestructureerde criminele organisatie die al enkele jaren actief was en zich intensief bezig hield met de productie op grote schaal van MDMA of xtc.

De drugsvangst bedroeg in totaal 1,3 miljard euro. Het gaat om een van de grootste drugsvondsten ooit in Europa. De speurders ontdekten ook twee laboratoria in Chimay en in Vilvoorde en twee opslagplaatsen, waar ze onder meer een kleine 1.000 kilo MDMA aantroffen.

Zes verdachten in de zaak blijven aangehouden. Het gaat om vijf Polen en een Roemeen. Vijf anderen hadden uitstel gevraagd en gekregen. Drie kopstukken van de bende zouden nog spoorloos zijn.

Meest gelezen