Zware gasontploffing in een huis in Roeselare

In Beveren, een deelgemeente van Roeselare, is er rond 15 uur een zware gasontploffing geweest in een huis in de Ridderstraat. De bewoner van het huis is vermist. Het huis zelf is compleet vernield, ook tientallen huizen in de buurt raakten zwaar beschadigd door rondvliegende puin- en steenbrokken.

"De ravage is enorm groot", zegt burgemeester Luc Martens (CD&V). "Niet alleen in de woning zelf, want die is langs binnen helemaal ingestort. Ook in de omliggende woningen is er bijzonder veel schade."

"Er is nog onduidelijkheid over de bewoner van de woning. Die is vermist en men vreest voor het ergste", aldus Martens.

Er werd een ruime veiligheidszone ingesteld rond de plaats van de feiten en het gemeentelijk rampenplan is afgekondigd. Alle bewoners van de wijk zijn geëvacueerd en werden ondergebracht in een wijkcentrum op enkele honderden meters van het ongeval, meldt burgemeester Martens. Het gas werd afgesloten en artsen kwamen ter plaatse om te zien of er gewonden verzorgd moesten worden.