"Een van de meest uitdagende rollen ooit"

De 70e editie van het Filmfestival van Venetië is van start gegaan met de vertoning van "Gravity", de nieuwste film van de Mexicaanse regisseur Alfonso Cuarón. George Clooney en Sandra Bullock vertolken de enige twee rollen in de film en de twee acteurs trokken alle aandacht naar zich toe op de rode loper in de Dogenstad.
TIZIANA FABI

Het Filmfestival van Venetië is geopend met de vertoning van de 3D-film "Gravity". De prent van Alfonso Cuarón dingt niet mee naar de Gouden Leeuw, maar bezorgde festivaldirecteur Paolo Baratta wel een glamoureuze opener.

George Clooney en Sandra Bullock hadden het duidelijk naar hun zin. In de namiddag verschenen ze casual gekleed voor de camera's. 's Avonds hadden ze hun beste galakleding uit de kast gehaald om de vertoning van "Gravity" bij te wonen. Clooney droeg een smoking en Bullock had een dieprood galakleed met een hoge split aangetrokken.

"De vertolking in deze film van Alfonso Cuarón was een van de grootste uitdagingen in onze carrière", klonk het voor de vertoning van de film. Clooney en Bullock gekscheerden ook even met een 3D-brilletje. Critici zeiden na afloop dat de vertolking van Sandra Bullock de sterkste vrouwelijke rol in de ruimte was sinds Sigourney Weaver haar duivels ontbond in "Alien".

De internationale jury onder leiding van regisseur Bernardo Bertolucci en met onder anderen de Franse actrice Virginie Ledoyen woonden het openingsgala bij. Er waren ook verschillende Italiaanse celebrity's present, zoals het model Eva Riccobono (foto).

TIZIANA FABI