"You Are Good"-armbandje tegen pesten nu ook in België

"You Are Good", een initiatief van twee Nederlandse vrouwen, lanceert in België een armbandje waarmee dragers een zichtbaar statement maken tegen pesten. De missie van Marije Kat en Lindy Robles bestaat erin "pesten uit de taboesfeer te halen en bespreekbaar te maken", luidt het in een persbericht. De armbandjes waren al te koop in Nederland, maar zijn vanaf nu ook verkrijgbaar in verschillende verkooppunten in België.

Door het armbandje met daarop de tekst "You Are Good" willen de twee vrouwen op een positieve manier aandacht creëren voor het probleem van pesten. Hun initiatief zag het levenslicht na de dood van de Nederlandse jongen Tim Ribberink, die vorig jaar uit het leven stapte na aanhoudende pesterijen. Door pesten uit de taboesfeer te halen, hopen ze dit soort gevallen in de toekomst te voorkomen.

De "You Are Good"-bandjes kosten twee euro en zijn verkrijgbaar bij Zeeman, Brantano, AVA Papierwaren en Casa, of via de website www.youaregood.org. Een deel van de opbrengst gaat naar School Zonder Pesten, een vzw die een preventief aanbod ontwikkelt dat bestaat uit interactieve schoolvoorstellingen en educatief materiaal waarmee kinderen op een speelse manier leren hoe zij over hun gevoel kunnen praten.

In Nederland zijn in de afgelopen maanden al 250.000 armbandjes verkocht. In België hebben al heel wat bekende Vlamingen, onder wie Francesca Vanthielen, Niels Destadsbader en Sean Dhondt, hun steun betuigd aan het project en een armbandje gekocht.