Ann Goldstein verlaat Stedelijk Museum Amsterdam

De artistiek directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam, Ann Goldstein, vertrekt op 1 december. Nu het museum gerenoveerd en heropend is, vindt ze dat haar werk erop zit en dat het museum nood heeft aan een nieuwe directeur.

Goldstein was sinds 1 januari 2010 artistiek directeur van het Stedelijk Museum. Het museum had toen wegens verbouwingswerken geen vaste locatie. Goldstein organiseerde veel exposities buiten het museum en hield tijdens de verbouwingswerken ook twee tentoonstellingen in het historische gebouw.

Vorig jaar opende het museum opnieuw de deuren. "We zijn een volledig functionerend internationaal museum met een tentoonstellingskalender voor de komende twee jaar", zegt Goldstein op nos.nl. Ze vindt dat een nieuwe artistiek directeur de toekomst van het museum voort moet vormgeven.