Anneke Ernon nieuw hoofd perscommunicatie VRT

Anneke Ernon, woordvoerder van de VDAB, wordt eind september het nieuwe hoofd perscommunicatie van de VRT. Ze wordt ook woordvoerder voor het beleid en aanbod van de netten en merken van de openbare omroep. Huidig hoofd perscommunicatie Björn Verdoodt blijft bij de VRT en begint aan een loopbaantraject binnen de directies productie en media.

Anneke Ernon (°1976) is licentiaat in de communicatiewetenschappen en was de voorbije drie jaar woordvoerder van de VDAB en gedelegeerd bestuurder Fons Leroy.

Na een inwerkperiode zal ze vanaf 25 september het aanspreekpunt zijn voor de pers binnen de VRT. Ernon komt aan het hoofd te staan van het team perscommunicatie, dat de persrelaties voor de VRT-netten en -merken verzorgt. Ze zal aan communicatiemanager en algemeen woordvoerder Stijn Ombelets rapporteren.