Arcade Fire stoomt nieuw werk klaar

De Canadese band Arcade Fire heeft via sociale media bevestigd dat de groep achter de mysterieuze "Reflektor"-campagne in New York zit. De groep brengt op 9 september om 21 uur (9-9-9) zijn nieuwe single uit.

Het nieuwe album van Arcade Fire zal op 29 oktober uitgebracht worden. De titel is nog niet bekendgemaakt. Het is niet duidelijk of "Reflektor" de titel van het album is of de titel van een nummer is.

Onder anderen James Murphy van LCD Soundsystem werkte mee aan het nieuwe album. Arcade Fire gaf ook al mee dat de groep een videoclip heeft opgenomen met de Nederlandse fotograaf en regisseur Anton Corbijn.

Arcade Fire, uit Montréal in Canada, brak tien jaar geleden door met het debuutalbum "Funeral". De groep groeide het voorbije decennium uit tot een van de bekendste indierockbands ter wereld, met zowel commercieel succesvolle als artistiek aangeprezen albums als "The suburbs" en "Neon bible". Het nieuwe album wordt het vierde studioalbum van de groep.

Meest gelezen