Bewoonster vernielde woning dood teruggevonden

De bewoonster van de woning die dinsdag in Roeselare ontplofte, is even voor middernacht onder het puin vandaan gehaald. De moeder van drie kinderen overleefde de gasexplosie niet, meldde Luc Martens (CD&V), de burgemeester van Roeselare. Uitgebreid onderzoek moet meer duidelijkheid scheppen over de oorzaak van de ontploffing. Het parket "laat alle pistes open."

Gisteren omstreeks 15 uur ontplofte de woning in de Ridderstraat, in een woonwijk in de deelgemeente Beveren, door opgehoopt gas. Daarbij stortte de woning in, raakten de aanpalende huizen zwaar beschadigd en werden verschillende andere woningen in een straal van 50 meter getroffen door rondvliegende puin- en steenbrokken.

Er was lange tijd onduidelijkheid of de bewoonster zich in het huis bevond of niet. Na een lange zoektocht met onder meer een warmtesensor en een speurhond werd de vrouw even voor middernacht dood teruggevonden. De zoektocht werd volgens de burgemeester bemoeilijkt door de instabiliteit van het puin.

Burgemeester Martens gaf ook nog mee dat een klein deel van de omwonenden de voorkeur gaf om de nacht door te brengen bij vrienden of familie, of in een woning die ter beschikking werd gesteld door de sociale huisvesting.

Vandaag worden woningen in de woonwijk al opnieuw aangesloten op het gas- en elektriciteitsnet. Om 10 uur was er voor de buurt ook nog een informatievergadering gepland. Het parket van Kortrijk heeft laten weten dat er een uitgebreid onderzoek wordt opgestart dat duidelijkheid moet scheppen. Er is een onderzoeksrechter aangesteld nadat resultaten van de branddeskundige aangaven dat het een moeilijke klus wordt om de precieze oorzaak te achterhalen. "Alle pisten liggen open", klinkt het bij het parket. Kwaad opzet wordt dus niet uitgesloten.

Meest gelezen