Brand in chemisch bedrijf Landen

Op een industrieterrein in Landen heeft vanmorgen een brand gewoed in een chemisch bedrijf dat industriële schoonmaakproducten opslaat. De brand is intussen geblust. Er vielen geen gewonden. Er kwamen ook geen toxische stoffen vrij, zo bleek uit de metingen van de Civiele Bescherming.

De brand brak even na 9 uur uit bij Delta Sol, een bedrijf dat organische solventen opslaat. Het bedrijf is gevestigd op het Landense industrieterrein. De brandweerteams van Landen en Tienen kwamen snel ter plaatse en hebben de brand intussen geblust.

Omdat er geruime tijd een zwarte rookpluim boven het bedrijf hing, werd de bevolking in de buurt wel een tijd aangeraden om ramen en deuren gesloten te houden.

De gemeentelijke rampenfase werd afgekondigd en er werd een crisiscel opgericht in het stadhuis van Landen. Ook de Civiele Bescherming kwam ter plaatse op het terrein en voerde er de nodige metingen uit. Er werd een schuimtapijt rond het bedrijf gelegd zodat er geen dampen konden ontsnappen.

Uit de testen van de Civiele Bescherming is inmiddels gebleken dat er geen toxische stoffen zijn vrijgekomen bij de brand. De gemeentelijke fase van het rampenplan werd daarop opgeheven. De mensen in de buurt wordt ook niet meer aangeraden om ramen en deuren dicht te houden.

Bij de brand vielen geen gewonden. De oorzaak ervan is nog niet bekend.

Meest gelezen