Canvas haalt kijkcijfertopper "Dallas" van onder het stof

Canvas pakt vanaf volgende week uit met een aantal klassieke Amerikaanse tv-reeksen uit de jaren 70, 80 en 90. Onder meer "Dallas", in de monopolietijden van de BRT dé kijkcijfertopper op donderdagavond, wordt vanonder het stof gehaald. De soap over de rijke Texaanse familie Ewing zal elke donderdag 's morgens en 's namiddags te zien zijn op Canvas.

Op maandag zendt Canvas vanaf 2 september "Hill Street blues" uit, de politieserie over het overbevraagde en onderbemande politiedepartement van de raciaal verdeelde en door misdaad geplaagde Hill Street, een wijk in een Amerikaanse grootstad.

Op dinsdag is er de ziekenhuisserie "St. Elsewhere", terwijl woensdag "Lou Grant" geprogrammeerd staat. Die serie speelt zich af op een krantenredactie. Vrijdag is het de beurt aan "Charlie's angels", over drie vrouwelijke detectives die al hun charmes in de strijd gooien tegen misdaad en criminaliteit. De sf-reeks "Star trek. The next generation" zorgt dan weer voor nostalgie op zaterdag.

Onder het motto "Canvas vintage" zullen de reeksen te zien zijn om 17 uur en 's morgens in "preview" om 10.20 uur. Volgens de zender verdienen de series een plaats in het uitzendschema, omdat ze spraakmakend of trendsettend waren, omdat het ondertussen camp- of cultseries zijn geworden en omdat ze garant staan voor een nostalgische televisie-ervaring.