Na "Spik en Spek" ook "De Kriegeltjes" in China

De Belgische jeugdauteur Marc de Bel heeft op de eerste dag van de Beijing Book Fair in China meteen een nieuw contract getekend voor de Chinese uitgave van de eerste drie boeken in de reeks "De Kriegeltjes".
BELGA/DESPLENTER

De overeenkomst met een Chinese uitgever op de eerste dag van de boekenbeurs is opmerkelijk nieuws, want het gebeurt zelden dat er tijdens de beurs al contracten worden afgesloten. Meestal gebeurt dat na de beurs.

Vorig jaar werden al dertig boekjes van "Spik en Spek" van Marc de Bel in het Chinees vertaald. De Bel reisde vorig jaar twee weken lang door China om die boeken te promoten.

"Natuurlijk ben ik blij met dit nieuws. Het is fijn om te merken dat de mooie herinneringen die ik heb aan China, wederzijds zijn", reageert Marc de Bel op de nieuwe overeenkomst met een Chinese uitgever.