Opnieuw 10 moslimjongeren uit Vilvoorde naar Syrië

Er zijn de voorbije weken opnieuw tien Vilvoordse moslimjongeren naar Syrië vertrokken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Burgemeester Hans Bonte (SP.A) van Vilvoorde bevestigt het nieuws en zegt dat er ook minderjarigen vertrokken zijn.
AP2013

"Die tien jongeren, dat is eigenlijk de optelsom van wat we de voorbije weken voor een stuk geregistreerd of doorgekregen hebben van ouders doordat er aangifte gedaan is van een verdwijning. Er zijn indicaties, ook vanuit de veiligheidsdiensten, dat de jongeren effectief vertrokken zijn", aldus Bonte.

De burgemeester bevestigt dat er bij de jongeren die vertrokken zijn, ook minderjarigen zijn maar voegt eraan toe dat het moeilijk is om effectief bevestiging te krijgen dat die ook echt in Syrië zijn. Bonte vermoedt dat er nog een andere groep jongeren onderweg is of op het punt staat om te vertrekken naar het front. Het gaat om jongeren die al een paar dagen niet meer zijn thuisgekomen.