Opvallende verdwijning bij de politie in Mortsel

Uit het hoofdcommissariaat van de Antwerpse politiezone Minos (Mortsel, Wijnegem, Wommelgem, Boechout en Borsbeek) in Mortsel zijn ongeveer 60 wapens verdwenen. De verdwijning van de wapens werd aanvankelijk niet eens opgemerkt, schrijft Gazet van Antwerpen.

Het politiecollege had de opdracht gegeven de wapens te vernietigen. Maar pas nadat een van de wapens tijdens een huiszoeking bij een Gentse crimineel was opgedoken, werd vastgesteld dat de hele partij niet vernietigd was en dat de wapens uit het politiekantoor verdwenen waren.

De verdwijning en de toevallige ontdekking ervan roepen vragen op. "Deze zaak moet zeer grondig onderzocht worden. De schuldige moet gevonden worden", zegt burgemeester Koen T'Sijen (PRO Boechout&Vremde) van Boechout. Hij is ook de voorzitter van het politiecollege.

Het parket van Antwerpen heeft het Comité P, dat toezicht houdt op de politiediensten, gevraagd het onderzoek te voeren. Parketwoordvoerder Paul Van Tigchelt: "Het betreft een zestigtal wapens, die afgeschreven waren en vernietigd moesten worden. Het ging om wapens van de voormalige rijkswacht en gemeentepolitie die ingeruild werden voor nieuwe dienstwapens."

Meest gelezen