Renovatie 80-jarige Sportpaleis bijna afgerond

In het Sportpaleis in Antwerpen wordt de laatste hand gelegd aan de derde en laatste fase van een grondige binnenrenovatie. Na de bouw van een minder steil balkon in 2011 en een vaste betonnen koptribune in 2012, werden deze zomer permanente zijtribunes geïnstalleerd.

Het vernieuwde Sportpaleis, dat in september 80 jaar wordt, biedt niet alleen meer comfort en veiligheid, maar kan ook meer bezoekers ontvangen. In 2011 was de maximumcapaciteit 18.400 bezoekers. Vandaag biedt de hal plaats aan precies 23.001 mensen.

"De hogere capaciteit is belangrijk. Vroeger waren we "het opvullertje" in de concertagenda van sterren als Rihanna en Beyoncé, nu niet meer", meldt Sportpaleismanager Jan Van Esbroeck.

De binnenrenovatie kost ongeveer 20 miljoen euro. De helft daarvan werd gefinancierd door de provincie Antwerpen, de erfpachtgever van het Sportpaleis.

De Amerikaanse komiek Jeff Dunham is de eerste artiest die op 17 september van het volledig vernieuwde Sportpaleis gebruik zal maken. Het eerste concert vindt plaats op 9 oktober. Die eer valt te beurt aan Fleetwood Mac.