Vandenhaute verlaat raad van bestuur Woestijnvis

Wouter Vandenhaute verlaat de raad van bestuur van Woestijnvis, het productiehuis dat hij in 1997 zelf mee oprichtte. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. Vandenhaute blijft wel CEO van De Vijver Media, de holding boven het productiehuis Woestijnvis en de tv-zenders Vier en Vijf.

Half juli had Gilbert Van frayenhoven al de zakelijke leiding van Woestijnvis overgenomen van Vandenhaute. Officieel omdat Vandenhaute meer tijd wou steken in zijn rol als CEO van de holding De Vijver, maar door het vertrek van Vandenhaute bij Woestijnvis wordt het nu ook theoretisch mogelijk dat Woestijnvis voor andere zenders dan Vier en Vijf programma's zou maken. Met Vandenhaute aan het hoofd van én het productiehuis Woestijnvis én de zenders Vier en Vijf was dit immers ondenkbaar.

Woestijnvis was jarenlang hofleverancier van de VRT en scoorde er met programma's als "De mol", "Man bijt hond" en "De slimste mens". Toen Wouter Vandenhaute de zenders VT4 en VijfTV overnam, zegde de VRT alle samenwerking met het productiehuis op. Woestijnvis werd toen immers hofleverancier van het nieuwe Vier en Vijf.

Ondertussen heeft de VRT wel al opnieuw de hand uitgestoken naar Woestijnvis. Maar de openbare omroep maakte wel duidelijk dat een hernieuwde samenwerking enkel kon als er een duidelijke scheiding was tussen Woestijnvis en De Vijver Media.

Olivier Goris, die samen met Erik Watté de creatieve leiding van Woestijnvis behoudt, zegt in De Standaard en Het Nieuwsblad dat de mogelijke toenadering tot de VRT zeker niet de eerste zorg is van het productiehuis. "We doen dit niet omdat de VRT dit vraagt. We zijn vooral gefocust op onze rol als hofleverancier van Vier."

Volgens Goris is Vandenhaute ook niet echt weg. "Deze morgen is hij nog langs gelopen op de redactie van "De ideale wereld". Hij heeft daar zijn mening gegeven, die er vaak los op is."

De VRT neemt akte van de beslissing en zegt dat er geen gesprekken zijn over een vernieuwde samenwerking.