Website New York Times gehackt door Syrische activisten

De Amerikaanse krant New York Times is voor de tweede keer deze maand het slachtoffer geweest van een cyberaanval. Die zou het werk zijn van een groep die zichzelf het Syrische Elektronische Leger noemt. De website van de krant was enkele uren onbereikbaar, maar het probleem is intussen opgelost. Ook Twitter was mogelijk het doelwit van een cyberaanval.

Amerikaanse lezers die gisterennamiddag de website wilden raadplegen, kregen enkel foutmeldingen te zien. De krant leidde de gebruikers snel om naar een alternatieve website maar de eigenlijke website bleef een tijdlang onbereikbaar. Ook Twitter ondervond gisteren problemen.

Net voor de website plat ging, stuurde het Syrische Elektronische Leger een twitterbericht de wereld in dat het naast de website van de New York Times ook Twitter en de Huffington Post UK had overgenomen.

De hackers gingen te werk via het Australische bedrijf dat de domeinnamen van de New York Times en Twitter beheert. Uit onderzoek zou blijken dat de hackers vanuit Rusland opereren. De timing van de cyberaanval is hoogstwaarschijnlijk geen toeval, nu de Amerikaanse regering zich klaarmaakt voor een aanval op Syrië.

Meest gelezen