"Brussel, m'as tu vu?" op 25e Open Monumentendagen

Het thema van de 25e editie van de Brusselse Open Monumentendagen is "Brussel, m'as tu vu?". Daarmee wil het Brussels gewest de bruisende plekjes van de hoofdstad belichten. Bezoekers kunnen in het weekend van 14 en 15 september gratis terecht op meer dan honderd plaatsen.

Tijdens de Open Monumentendagen worden cafés, restaurants en schouwburgen opengesteld, maar ook zelden toegankelijke plaatsen zoals het Egmontpaleis en het Koninklijk Salon van het Centraal Station kunnen dan bezocht worden. Gemeentebesturen en verenigingen organiseren ook tal van activiteiten om het erfgoed in de kijker te plaatsen.

Via de Facebookpagina van Erfgoed Brussel kan iedereen deelnemen aan het spel "M'as-tu vu?", met als opdracht een hedendaagse versie te maken van een oude foto van Brussel.

De 25ste editie van de Open Monumentendagen wordt afgesloten met een gratis concert van de Australische zangeres Emilie Gassin in de Sint-Gorikshallen.

Meer informatie over het programma is te vinden op de website van de Brusselse Open Monumentendagen.