"Foto toont mijn vrouw zoals ze is"

Op het eerste gezicht lijkt het een leuke foto van een gelukkig koppel. Dat is het ook, alleen is het feit dat de man door zijn vrouw op de rug gedragen wordt anders dan we normaal bij zo’n foto verwachten. Soldaat Jesse Cottle uit San Diego, Californië (VS), verloor vier jaar geleden beide benen toen hij op een boobytrap in Afghanistan stapte. De foto, die onlangs genomen werd tijdens een familiefeestje ten huize van echtgenote Kelly, werd massaal gedeeld, en dat onder de noemer "hartverwarmend". "De foto zegt eigenlijk alles over onze relatie", aldus Jesse op nieuwswebsite ABC News.

"Als ik niet op die boobytrap gestapt was, dan zou ik haar nooit gekend hebben. Dat wil ik niet terugdraaien." Het was immers tijdens zijn revalidatie dat hij Kelly leerde kennen, en voor haar was het onmiddellijk liefde: "Zijn karakter en hoe hij is zijn veel doorslaggevender dan zijn verwondingen. Zodat je die snel vergeet." Het koppel is intussen ruim een jaar getrouwd.

Nadat fotografe Sarah Ledford de familie van Kelly, staand in het water, gefotografeerd had, stelde Kelly voor om haar man terug uit het water te dragen. Die had immers zijn beenprothesen verwijderd voor de foto. "Terwijl ik hem terug naar zijn benen droeg, stelde de fotografe voor: laat ik nog iets met jullie tweeën doen. Die foto was dus helemaal niet gepland."

"Het is een inspirerend verhaal dat vele Amerikanen recht in het hart geraakt heeft. Jesse is een held geworden omdat hij heeft leren omgaan met wat hem nog gegeven is. En dat hij zijn leven voortzet met een positieve houding", aldus de fotografe, die de foto op Facebook plaatste.

Jesse omschrijft de foto als volgt: "De foto zegt eigenlijk alles. Ik kijk ernaar alsof het een symbool van onze relatie geworden is. Ze draagt me fysiek rond, maar er zijn ook periodes dat ze me emotioneel draagt. De foto geeft perfect weer wie mijn vrouw is."

lees ook