Ambtsperiode van JFK herdacht via Twitteraccount

Op 22 november zal het 50 jaar geleden zijn dat de voormalige Amerikaanse president John Fitzgerald Kennedy vermoord werd. Via een account van de JFK Library worden zijn "1000 days in office" herdacht.

Het account @JFK_1963 is al met meer dan 4.000 tweets gevuld met quotes en bedenkingen van de voormalige president en geeft een beeld van hoe het zou zijn mocht JFK op Twitter zitten.

In de meest recente post (zie onder) becommentarieert Kennedy de Mars op Washington en de toespraak van Martin Luther King.

JFK was vanaf 20 januari 1961 de 35e president van de Verenigde Staten. Op 22 november 1963 werd hij op 46-jarige leeftijd in Dallas vermoord. Tijdens zijn termijn vond onder meer de Cubacrisis plaats en was er een steeds sterkere Amerikaanse inmenging in de Vietnamoorlog.