Deboosere: "De zomer was zonnig, vrij droog en warm"

"De voorlopige cijfers voor de zomer van 2013 zijn duidelijk: het was een zonnige, vrij droge en warme zomer." Dat schrijft weerman Frank Deboosere op zijn website. Records zijn vooralsnog niet gebroken.

"Met een gemiddelde temperatuur van 18,2 graden in Ukkel, vallen we net buiten de top 10 van warmste zomers sinds het begin van de waarnemingen in 1833", schrijft Deboosere.

"Er viel in Ukkel ongeveer 170 millimeter neerslag. Daarmee staan we ongeveer op de 40e plaats van droogste zomers ooit sinds 1833."

Op de terreinen van het KMI in Ukkel scheen de zon de voorbije maanden ongeveer 640 uur. "Daarmee vallen we net uit de top 30 van zonnigste zomers ooit sinds het begin van de zonneschijnduurwaarnemingen in 1887."

Wie alle gemiddelde zomertemperaturen sinds 1833 wil bekijken, kan eveneens terecht op de website van Frank Deboosere. Ook een overzicht van de neerslag en de zonneschijnduur over de jaren heen staat daar te lezen.