Israëlische soldaten geschorst na dansje met Palestijnen

Een groep Israëlische soldaten is geschorst nadat ze in een club in Hebron op de westelijke Jordaanoever samen met een groep feestvierende Palestijnen hadden gedanst op het nummer "Gangnam style" van Psy. Ze deden dit tijdens een patrouille, in uniform en met hun wapens bij zich. Het Israëlische leger tilt zwaar aan het voorval.

De Israëlische soldaten waren enkele dagen geleden op patrouille in Hebron, een stad op de westelijke Jordaanoever. Toen ze voorbij een club kwamen, hoorden ze de wereldhit "Gangnam style" van de Zuid-Koreaanse zanger Psy door de boxen schallen.

Daarop gingen de soldaten de club binnen waar ze samen met de aanwezige feestvierende Palestijnen op het nummer dansten. Een toeschouwer filmde het schouwspel en de beelden belandden op de redactie van een Israëlische tv-zender.

In het filmpje is te zien hoe de soldaten compleet in uniform en met hun wapens bij zich vrolijk op de muziek mee wiegen. Eén van hen wordt op de schouders van een Palestijn gehesen waarna het dansen verdergaat. 

Het Israëlische leger tilt bijzonder zwaar aan het voorval en heeft de bewuste soldaten meteen geschorst. Volgens het leger hebben ze zich onnodig aan gevaar blootgesteld.

Volgens de tv-zender die de beelden uitzond, sympathiseren verschillende van de Palestijnen in het filmpje met de organisatie Hamas.

In Hebron raken de gemoederen tussen Palestijnen en Israëli's regelmatig verhit.

Het bewuste filmpje kan u hier bekijken: