Kameel gestolen in Frans dierenpark

In Frankrijk is afgelopen nacht een kameel gestolen uit een dierenpark. De eigenaars van het park hadden vanmorgen opgemerkt dat het dier niet uit zijn hok kwam, maar publiekslieveling "Tucket" had de gewoonte af en toe uit te slapen. Pas later werd de diefstal opgemerkt.

Vanmorgen kwam publiekslieveling Tucket niet uit zijn kooi, maar doordat het dier de gewoonte had af en toe wat langer te slapen, werd er eerst weinig aandacht aan besteed. Toen Tucket maar niet buiten wilde komen, gingen de parkwachters kijken en stelden ze vast dat het dier verdwenen was. Een deel van de omheining was doorgeknipt.

Tucket verbleef al 20 jaar in het dierenpark en werd de lieveling van de bezoekers, zei de bewogen parkverantwoordelijke. Foorkramers of circusmensen hadden al verschillende keren een bod uitgebracht op de kameel, die erg kostbaar is. Het park beschikt over een honderdtal dieren, waaronder lama's en geiten.