Man aangehouden voor bedreigen juffen van "De Blokkendoos"

Een 36-jarige man uit Bergen is aangehouden, omdat hij meerdere juffen van de kleuter- en basisschool "De Blokkendoos" uit Antwerpen had bedreigd op Facebook. Geruchten over kindermisbruik veroorzaakten eind juni heel wat heisa, waardoor de school uiteindelijk vervroegd aan de vakantie begon.

Het parket van Antwerpen heeft een man aangehouden die drie juffen van een school op het Antwerpse Kiel heeft bedreigd. "De Blokkendoos" kwam vorig jaar in een mediastorm terecht, toen enkele ouders er een kleuterjuf hadden beschuldigd van aanranding. Om de rust te doen terugkeren is de school toen vroegtijdig gesloten.

Na de sluiting hebben zowel de directrice als enkele personeelsleden bedreigingen gekregen. Een 36-jarige man heeft onlangs nog 3 juffen van de school via Facebook bedreigd. De man is nu aangehouden en heeft de feiten bekend. Er is ook een huiszoeking bij hem uitgevoerd. Hij zou banden hebben met Sharia4Belgium.

Vrijdag gaan de deuren van "De Blokkendoos" opnieuw open voor een speciale startdag voor de ouders en de kinderen. De school is overigens van naam veranderd naar "Creatopia". De naamswijziging was al langer gepland en staat dus los van de hele heisa.