Opnieuw treinverkeer tussen Gent en Antwerpen na stroomstoring

Sinds 12 uur rijden opnieuw treinen tussen Gent en Antwerpen en tussen Dendermonde en Sint-Niklaas. Om 10 uur was het treinverkeer op die trajecten tot stilstand gekomen door een stroomstoring in een verdeelpost in Lokeren. Intussen is de stroomtoevoer hersteld, maar gevolgvertragingen zijn wel nog mogelijk.

Rond 10 uur vanmorgen legde een stroomstoring in een verdeelpost in Lokeren het treinverkeer op de lijnen Gent-Antwerpen en Dendermonde-Sint-Niklaas plat.

Door de panne raakten zo'n 25 overwegen langs beide spoortrajecten verstoord. De slagbomen bleven omlaag waardoor ook het wegverkeer hinder kon ondervinden.

Sommige treinen tussen Gent-Sint-Pieters en Antwerpen-Berchem werden omgeleid via Mechelen. Vervangbussen waren niet mogelijk omdat die zouden komen vast te zitten in het verkeer door de verstoorde overwegen.

Infrabel stuurde meteen medewerkers ter plaatse om een oplossing voor de stroomstoring te bedenken. Rond 12 uur was alles hersteld en kon het treinverkeer op beide lijnen worden hervat. Infrabel-woordvoerder Johan Vermant waarschuwt wel dat gevolgvertragingen mogelijk zijn.