Personeel Tessenderlo Chemie Ham weer aan het werk

De ochtendploeg van Tessenderlo Chemie in Ham is vanmorgen opnieuw aan het werk gegaan na een staking van 48 uur. De arbeiders staakten uit onvrede met het opvoeren van de productie, omdat dat volgens hen ten koste ging van de veiligheid op de werkvloer. De directie heeft maatregelen beloofd tegen de gas- of geurhinder.

Na overleg tussen de vakbonden en de directie is beslist om het werk te hervatten. De directie heeft beloofd om de veiligheid permanent op te volgen.

"Een speciaal team zal dagelijks de veiligheid analyseren en indien nodig corrigeren. Dit is ter ondersteuning van productie en onderhoudsmensen. Voor de sulfaatafdeling wil dit zeggen dat de ovens niet maximaal zullen belast worden indien blijkt dat deze belasting oorzaak is van een ernstige gashinder", zegt vakbondsman Eddy Kellens.

De directie bevestigt dit. "Wij kunnen niet tolereren dat medewerkers last zouden hebben van hinderlijke gassen, dus we gaan er alles aan doen om dat te onderzoeken. We gaan er een speciaal team op plaatsen om dat op te volgen en de oorzaken weg te nemen", stelt woordvoerster Kathleen Iwens.