Postbode bewaarde duizenden brieven in zijn schuur

Een postbode uit de Nederlandse stad Tilburg heeft drie jaar lang brieven en poststukken verborgen in zijn schuur. Dat meldt het Nederlandse postbedrijf PostNL. De man werd op staande voet ontslagen.

Na klachten van enkele Tilburgers over niet-bezorgde brieven deed het postbedrijf een onderzoek. Daaruit bleek dat de postbode in zijn schuur duizenden poststukken van de afgelopen drie jaar had liggen.

Volgende week begint PostNL met het nabezorgen van de stukken bij de ongeveer 750 adressen in Tilburg. Klanten krijgen dan persoonlijk excuses. "We kijken daarbij wel of het nog zin heeft om bepaalde stukken na te sturen", zegt een woordvoerder. "Het heeft geen zin om een tv-gids van vorig jaar alsnog te bezorgen."

Over de motieven van de postbode wil PostNL geen uitspraken doen. Het bedrijf heeft aangifte gedaan bij de politie. Dit jaar zijn tot nu toe zeker drie andere postbodes ontslagen omdat ze poststukken niet bezorgden. Alle drie kwamen uit Nederlands-Limburg. Een van hen had de post zelfs verbrand, anderen hadden de poststukken thuis bewaard in plaats van ze te bezorgen.