Wie ging aan de haal met penalty- en middenstippen?

Minstens negen provinciale voetbalploegen in en rond Zottegem, in Zuid-Oost-Vlaanderen, zijn de voorbije dagen het slachtoffer geweest van een bizarre diefstal. Dieven gingen ervandoor met de penaltystippen en de middenstip. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Komend weekend start de voetbalcompetitie in de provinciale afdelingen. Maar KSV Sottegem, Eendracht Grotenberge, KFC Herzele, DT Borsbeke, OZ Bavegem, Eendracht Elene, VC Ressegem, SK Vlierzele en E Houtem hebben een probleem.

De negen ploegen uit het Zottegemse kregen gisteren en eergisteren bezoek van dieven. Niet de clubkas werd gestolen, maar wel de penaltystippen en de middenstip van de grasmat.

Bij KFC Herzele was het nog erger, want daar verdwenen ook de vier cornervlaggen. "Bovendien struikelde een van onze spelers in de put, waardoor die een zware blessure opliep. We belden de politie om een proces-verbaal op te maken, maar die vond het de moeite niet om langs te komen", zegt voorzitter Fabrice Heymans in Het Laatste Nieuws.