"De kust heeft een topzomer achter de rug"

De Belgische kust heeft een "topzomer" achter de rug. Dat laat Westtoer weten, het Autonoom Provinciebedrijf voor Toerisme en Recreatie van de Provincie West-Vlaanderen. Zowel bij het dagtoerisme als het verblijfstoerisme is de zomer een van de beste van de voorbije jaren, luidt het.

Het dagtoerisme kende pieken van 230.000 toeristen per dag. In het verblijfstoerisme noteerden hotels, verhuurkantoren en campings betere cijfers dan vorige zomer. Door het uitstekende zomerweer zijn lastminutereservaties opnieuw een belangrijke tendens. Ook de attracties en evenementen beleefden een succesvolle zomer. 

"De kust noteert een absolute topzomer en een positieve eerste evaluatie. Ook de omzet bij de toeristische ondernemers is gunstig. Indien bestedingen ietwat zouden dalen, dan wordt dit ruim gecompenseerd door het groter aantal toeristen. De Kust profileert zich opnieuw als een topbestemming met een stevige basis: het dagtoerisme, het verblijfstoerisme, de tweedeverblijvers", aldus Franky De Block, de voorzitter van Westtoer.